Breguet Reine de Neaples Cameo

Această prezentare necesită JavaScript.

Despre Abraham-Louis Breguet se pot spune multe, de la faptul că este unul dintre cei mai buni ceasornicari din istorie, fiind un bun inventator, iar, perla coroanei casei Breguet, fiind însuși tourbillon-ul, de fapt multe din invențiile sale sunt și astăzi în picioare, dar și un om care a măsurat istoria cu ale sale mecanisme ce au ajuns la înaltele curții europene.

Creațiile sale s-au bucurat de o apreciere din partea unor personalități regale, Maria Antoinette, Napoleon Bonaparte, Împărăteasa Joséphine de Beauharnais, Sultanul Selim al III-lea, Țarul Alexandru I, Caroline Murat Regina din Napoli, care are dedicată din partea celor de la Breguet o întreaga colecție de înaltă clasă pentru dame și multi, mulți alții.

Breguet fiind purtat și pe paginile unor mari scriitori precum: Stendhal, Mérimée, Pușikin, Balzac, Dumas, Thackeray și Hugo.
Aceasta piesă unică din gama Reine de Naples denumită Cammea, onorează tradiția meșteșugului medalioanelor, a cărui capitală este Torre del Greco, situată în regiunea Napoli. Meșteșugul de a face medalioane are o foarte mare legătură cu arta.
Sculptura este neobișnuit de delicată, această gravură în relief, având straturi în contrast, colorate.
Medalioanele originale sunt executate din piatră tare, sard sau corn, dar de asemenea se poate executa și din scoici.
Montres Breguet onorează această vocație artistică, dedicând acestui meșteșug, pe cadranul ceasului Cameea din gama Reine de Naples 8958, o premieră mondială a unei minunate sculpturii în miniatură din scoică.
Indicatoarele pentru ore și minute, sunt poziționate central în jurul orei 6, creează impresia că ar încerca să dispară discret de pe această scenă, lăsând gloria artei medalioanelor. Cadranul este executat din aur alb, cu un bezel placat cu diamante pentru a proteja delicatețea sculpturii de sub geamul din cristale de safir.

Spatele transparent dezvăluie mecanismul automatic incrustat cu mother of pearl. Remontorul se află în jurul orei 5, iar ceasul este finisat cu o curea din piele de aligator cu închizătoare pliabilă placată cu diamante.

Specificații:
Model de referință: 8958BB/51/974 D00D
Mecanism:
Automatic, 8¾ linii. 20 de rubine. Calibrul. 537/1, cu o rezervă de energie de 40 de ore. Rotorul din aur de 18 carate gravat manual, restul mecanismului fiind acoperit cu mother of pearl. Escapament Straight-line Swiss. Balansier mono metalic de 3Hz ajustabil in 5 poziții.

Carcasa:
În formă de ou executată din aur alb de 18 carate, cu o gravură fină, liniară pe lateral. Bezelul încrustat cu un set de 40 de diamante (aprox. 2.42cts). Remontorul pozitionat în jurul orei 5 de asemena incrustat cu un diamant “briolette” (aprox. 0.26ct). Dimensiuni: 40×31.95mm. Geam din cristale de safir. Rezistent la apa 30 m.
Cadranul:
Tip medalion sculptat din scoică (executat manual din mai multe straturi de scoică). Semnat Breguet. Cadranul cu indicatoarele orelor și minutelor fiind poziționate în jurul orei 6. Indicatoare model Breguet din rodiu placate cu aur.
Curea:
Din piele de aligator cu o închizătoare pliabila incrustat cu 26 de diamante (aprox. 0.14 cts).

Pentru mai multe detalii despre istoria companiei ori despre Abraham – Louis Breguet și brandul Breguet, puteți afla și pe: http://www.breguet.com/en/(sursa).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s