Poetic complication

Această prezentare necesită JavaScript.

Ceasul Pont des Amoureux creat de cei de la Van Cleef & Arpels face aluzie la un pod situat în Franța care traversează râul Thiou în Annecy, un oraș cunoscut sub denumirea de Veneția Franței. Acest pod a căpătat reputația în decursul anilor a unui loc de rendez-vous pentru cuplurile îndrăgostite.
Acest concept romantic a fost aplicat pe un ceas poetic, denumit de cei de la Van Cleef & Arpels „poetic complication”, care demonstrează perfect conexiunea între emoție și mecanismul ceasului
Astfel de ceasuri de dama sunt excentric de rare. Acest ceas combină bijuteriile exclusiviste cu măiestria artistică, care poate fi apreciată doar după înțelegerea varietății micilor detalii.
La o primă privire asupra ceasului observăm 2 figurine care traversează un pod, respectiv fiind indicatoarele pentru orele și minutele retrograd.
Figurina delicată a femeii ținând o umbrelă deservește drept indicator al orelor, în timp ce bărbatul, care ține in secret o floare la spate, este indicatorul minutelor. Dispunerea indicatoarelor a fost concepută să se „sărute” în dreptul orei 12. Pe cât de simplu pare acest concept, pe atât de complicat a fost integrarea în inginerie mecanismului.
Mecanismul este ascuns vederii și este un mecanism mecanic Jaeger-LeCoultre 846 cu întoarcere manuala , dar este doar o fracțiune din dimensiunile ceasului. De ce? Deoarece în restul spațiului este dedicat personalizării modelului și a face posibila mișcarea romantica retrograda. Deși cei de la Van Cleef & Arpels au dedicat o atenție foarte mare mecanismului și detaliilor acestuia, au preferat sa rămână ascuns privirii, preferând finisarea ceasului într-un mod mai artistic, vopsind cadranul emailat într-un peisaj nocturn.
Ceasul are 38 mm diametru si este din aur alb de 18 karate, cu bezelul decorat cu diamante mari, iar cureaua este din piele de reptila albă.

Si un mic film pentru a înțelege funcționarea micii scenete:

Reclame

Un gând despre „Poetic complication

  1. Pingback: Bals de Légende | vondigto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s