Luna de pe ceasul albastru

Grand Moon Tourbillon de la Arnold & Son

Această prezentare necesită JavaScript.

John Arnold (1736-1799)
1736: Sa născut în Cornwall, fiul unui ceasornicar.
1764: Și-a deschis un workshop în Strand, Londra.
Dăruindu-i regelui George III -lea în dar un Minute repeater-ring, a câștigat accesul la cercul lumii din înalta societate.
S-a alăturat competiției „the Longitude Act competition”: și a găsit o metodă reală de calculare a longitudinii pe mare și astfel a stopat pierderile masive maritime și a accelerat expansiunea imperiului Britanic.
1770: Specializază Marine Chronometers:
A lucrat câțiva ani cu prietenului său Abraham-Louis Breguet, și a inventat un proces de producție revoluționar, iar al său fiu, John Roger Arnold, a fost ucenic al lui Breguet .

A inventat detent escapement și mișcarea substanțială simplificată. A fost primul realizator al unui ceas de buzunar cu cronometru (N°36). Arnold & Son devenise de departe principalul furnizor al marinei britanice.
De altfel multe din creațiile sale au însoțit exploratori ca: James Cook, Phipps, Vancouver, Flinders, Dr. Livingstone, John Franklin, Sir Ernest Shackleton, etc.

Dar să vorbim de creațiile zilelor noastre.
Arnold & Son a arătat entuziaștilor și iubitorilor de ceasuri și horologie un „true delight” prin lansarea ceasului Grand Moon Tourbillon, limitat la doar 30 de bucăți.
Aceasta minune horologică are o carcasă din aur rose, cu un diametru de 47 mm și o grosime de 15.8 m, cu o rezistență la apă de 50 de m.
Noul ceas Grand Moon Tourbillon dezvăluie un captivant cadran care arată o replică reală a cerului noaptea. Cu adevarat individuală, la acest model, este o unică invenție și anume fazele lunii retrograde.
Ciclul a fost bine calculat pe perioadele exacte ale lunii – timpul necesar pentru un corp din cadrul sistemului solar pentru a reveni la aceeaşi poziţie faţă de Soare văzută de un observator de pe Pământ.
Cadranul este completat de un mecanism flying tourbillon (tourbillon zburător), care surprinde imaginația publicului prin forma sa.
Indicatoarele pentru ore și minute sunt din aur rose.
Mecanismul este mecanic cu întoarcere manuală cu un ritm de 21.600 vibrații pe ora și oferă o respectabilă rezervă de energie de 96 de ore.

Acest ceas este rezultatul colaborării intre Arnold & Son și ceasornicarul Christophe Claret.

Mai multe pe: http://www.arnoldandson.com/home.aspx

Reclame

Un gând despre „Luna de pe ceasul albastru

  1. Pingback: Luna din ceasul meu | vondigto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s