Dandy’s watch(ing)

Dandy metronome de la Chaumet

Această prezentare necesită JavaScript.

De la prima lor muză, împărăteasa Josefine, o femeie plină de putere și bun gust, care la cucerit pe  Napoleon Bonaparte, până în prezent, cei de la Chaumet, au pornit la drum ca bijutieri ai casei regale franceze începând cu anul 1802.
Casa Chaumet Joaillerie et Montres de Luxe, a lansat în anul 2010, cu ocazia aniversării a 200 de ani de la nașterea lui Frederic Chopin, un ceas din colecția Dandy, care poartă denumirea de Edition Metronome, creat pentru iubitorii și creatorii de muzică.
Ceasul este creat special pentru un Dandy meloman din aur alb de 18 carate cu o complicație aparte care îi incanta pe de o parte pe ceasornicari, dar si pe iubitorii de muzica și anume metronomul secundar, situat în jurul orei 6, vizibil printr-o apertură.
De altfel o coincidență este și faptul că, în Vendome, numărul 12, unde a compus Frederic Chopin Mazurka în 1849, se află acum casa Chaumet Joaillerie et Montres de Luxe, folosind acest lucru chiar pe cadran, singura cifra folosintă fiind chiar numărul 12.
Ei au avut ca inspirație, în designul ceasului, clapele de pian, motiv care se regăsește în culorile alese, dar și dispunerea acestora, culoarea albastră care a avut asupra lui Chopin o mare senzitivitate, fiind cunoscută drept „the blue note”
Inima ceasului, un mecanism mecanic cu întoarcere manuală, calibru CP 12V – VI a fost creată de Jean-Marc Wiederrecht, cunoscut în lumea horologiei pentru complicațiile sale subtile.
Ceasul este o ediție limitată la un număr de 100 de bucăți.

Si doua mici referințe de vizualizat:

 

Mai multe detalii pe: http://www.chaumet.fr/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s