Jaquet Droz for Only Watch – 2009

Această prezentare necesită JavaScript.

Recunosc, îmi place mult site-ul celor de la Jaquet Droz, de aceea, am să vă las să îl parcurgeți singuri: http://www.jaquet-droz.com/.
În afară de faptul că firma își are începuturile în primii pași ai horologiei, fiind fondată în 1738 de catre Pierre Jaquet Droz, în Sur le Pont din regiunea La Chaux-de-Fonds, nu am să vă mai spun nimic de istoria companiei, vă las să le vizionați site-ul.
Curios este faptul că nu stiam de regretatul, Nicolas Hayek, apoi fiul sau Marc A. Hayek că ar fi preluat frâiele companiei Jaquet Droz, fiind cooptată în marea familie Swatch Group. Iar noul sediu al companiei arată foarte bine din punct de vedere arhitectural.

Despre evenimentul Only Watch, am mai vorbit, nu are rost să revin, vezi: https://vondigto.wordpress.com/2012/02/26/breguet-no-506/.

Deși a fost creat pentru Only Watch 2009, acest ceas de la Jaquet Droz îmi atrage atenția. Ceasul este unicat, creat dintr-o carcasă ceramică ivory, diametrul 44 mm, în contrastat puternic cu un cadran de culoarea roșu carmin.

Jaquet Droz CEO, Manuel Emch a precizat că, „a durat 6 ani să gaseasca o cale prin care să aplice această culoare roșie pe cadran.” Culoare roșie reacționează diferit când este supusă la foc și poate cauza multe crăpături. Acesta este prima dată când cei de la Jaquet Droz au propus un cadran roșu integral și probabil ultimul.
Cadranul este împărțit în două sub-cadrane, deja devenite o semnătură, o tradiție a companiei. În jumatatea superioară fiind poziționate orele și minutele, cu numere romane și diviziuni punctiforme, iar în cea inferioară secundele.
Unicatul celor de la Jaquet Droz (The grande seconde ceramique, hommage Geneve 1784), cod de referință J003036207, ascunde în interior un calibru JD 2663 – 28, 800 vibrații pe oră, un calibru automatic încununat cu 30 de rubine și cu o rezervă de energie de 68 de ore (datorită celor două barele).
Ceasul rezistă până la o adâncime de 30 de metri.
Cureaua este din cauciuc natural de culoare albă și inchizatoare din oțel inoxidabil.

Reclame

Un gând despre „Jaquet Droz for Only Watch – 2009

  1. Pingback: The bird repeter | vondigto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s