New modernism

Noii moderniști care au găsit locul

Această prezentare necesită JavaScript.

Se spune despre moderniști ori, de cei care îmbrățișează stilul internațional, dar mai ales moderniști fie ei și contemporani, că au un imens element lipsă și anume locul.

Dau un exemplu al unui arhitect, care a întors lumea cu 360 de grade, și anume  Charles-Édouard Jeanneret-Gris aka Le Corbusier cu a lui mănăstire La Tourette din Eveaux-sur-l’Arbresle 1953-1957, ori clădirea corpului legislativ Chandigarh 1952-1958. Modernismul a apărut ca o manifestare împotriva tradiționalismului și ciclurilor istorice, dar și impotriva ornamentelor, vezi Ornament și Crima a lui Adolf Franz Karl Viktor Maria Loos aka Adolf Loos, ori celebrele cuvinte poetului Robert Browning, din poezia Andrea del Sarto, adoptată de arhitectul Ludwig Mies van der Rohe. Dar despre moderniști, ori stilul internațional o să discut mai pe larg, mai târziu, să vorbim de modernismul contemporan și despre biroul Pezo von Ellrichshausen, creatori casei din slideshow.
PEZO VON ELLRICHSHAUSEN ARCHITECTS s-au stabilit în Concepcion în 2002, biroul fiind condus de Mauricio Pezo și Sofa von Ellrichshausen. Mauricio Pezo are mastersul în Arhitectura la Pontificia Universidad Catolica de Chile și a fost premiat cu Young Architect Prize din Chile
Arhitecta asociată, Sofia von Ellrichshausen este licențiată în Arhitectură la Universidad de Buenos Aires unde a fost distinsă cu FADU-UBA Honors Diploma. Ei predau în Chile regulat, de asemenea au vizitat profesorii de la The University of Texas at Austin și de la Cornell University din New York. Munca lor a fost premiată la Iberoamerican Architecture Biennial, din Chile și de asemenea vor participa la Bienala de Arhitectură din Veneția.

Construcția lor prezentată se află în Chile în Peninsula Coliumo, fiind realizată într-un loc idilic, așezată maiestuos pe culmea promontoriului cu o privire generoasă asupra Oceanului Pacific.

Arhitecți s-au confruntat cu faptul că ar putea strica acest loc magnific, precum predecesorii lor mai sus menționați, în schimb, ei au decis să creeze o structură simplă, compactă, practic un cub, situată un pic în spatele malului. Finisarea construcției a fost realizată din beton brut, cu un cofraj realizat din spici și nu din panouri, gen stilul lui Tadao Ando, unde betonul este de finețea unei bucăți de mătase. Interioarele sunt tratate doar cu o vopsitorie albă, pentru a crea puritate, spațialitate, libertate și simplitatea prin Less is more a lui Mies ori Loos.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s