Jaquet Droz Petite Heure Minute Art Deco

Pentru că tot am discutat un pic mai jos despre un ceas vintage, dar bărbătesc, propun unul, al unei companii care are o istorie foarte îndelungată, și nu numai pe partea de Horologie, dar și mecanisme, de la privighetori la scribi mecanici.

Această prezentare necesită JavaScript.

Recunosc, îmi place mult site-ul celor de la Jaquet Droz, de aceea, am să vă las să îl parcurgeți singuri: http://www.jaquet-droz.com/.
În afară de faptul că firma își are inceputurile in primii pași ai horologiei, fiind fondată în 1738 de către Pierre Jaquet Droz, în Sur le Pont din regiunea La Chaux-de-Fonds, nu am să vă mai spun nimic de istoria companiei, vă las să le vizionați site-ul.
Curios este faptul că nu știam de Nicolas Hayek, ulterior fiul sau Marc A. Hayek, ar fi preluat frâiele companiei Jaquet Droz, mergând în paralel cu Breguet, Blancpain și multe alte companii care au format Swatch Group. Iar noul sediu al companiei arată foarte bine arhitectural.
Ceasul de dama Jaquet Droz Petite Heure Minute Art Deco, a fost lansat în 2011, cu serie limitata de 88 de bucăți. Ceasul prezintă o combinație între noutățile și succesul perioadei Bauhaus cu furtunoasa viață a anilor ’20.
Seria de 88 de ceasuri are un cadran acoperit cu mother of pearl, utilizându-se tehnica „Ramolayee”, în care s-a tăiat și înlăturat ori gravat, dând unicitate fiecărei piese.
Ceasul are un cadran descentrat,din aur roșu de 18 carate, în jurul orei 12, unde sunt poziționate atât indicatoarele, cât și diviziunea orelor și minutelor.
Indicatoarele orelor și minutelor sunt, fie din aur roșu de 18 carate, fie din oțel albastru.
Carcasa are un diametru de 39 mm, placată cu aur roșu sau alb de 18 carate. Bezelul este o talie de viespe, care poate fi iluminat cu jocul a 248 de diamante, cu un total de 1.84 carate și are o rezistență la apă până la o adancime de 30 de metri.
Tic-tac-ul din interiorul ceasului este produs de un mecanism automat Jaquet Droz 2653, cu 28 de rubine și cu 28,800 de vibrații pe oră, o rezervă de energie de 68 de ore.
Ceasul Jaquet Droz Petite Heure Minute Art Deco are montat o curea rolled-edge hand-made din satin de culoare maron, neagra sau albă, care are o închizătoare de tip ardillion din aur alb sau roșu de 18 carate.

Un gând despre „Jaquet Droz Petite Heure Minute Art Deco

  1. Pingback: The bird repeter | vondigto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s