Luna din ceasul meu

Să începem cu un mic film: 

Acum ceva vreme, când am descoperit acest ceas, m-am gândit să îl postez inițial pe Facebook, dar am preferat să îl discut întâi cu un ceasornicar și cu cei de la ceasuri de mana.ro. Inițial am vrut să fac o scurtă trecere în revista asupra complicației „moon phase”, dar spre rușinea noastră nu știm cine a fost magnificul creator. Este atât de adânc inserată în istorie, încât mi-am dat seama că, aceasta complicație ar fi mai antică decât apariția ceasurilor cu mecanism (poate chiar înaintea cadranelor solare, a lumânărilor gradate, a  ceasurilor cu apă și a nisiparnițelor). Poate Antikythera a fost prima apariție, dar poate nu vom ști cu exactitate niciodată.

Această prezentare necesită JavaScript.

Ceasul celor de la Cyrus Watches Swiss, Klepcys, îmi aduce aminte de cel al celor de la Geubel Forsey, GMT, dar evident, este vorba despre două corpuri diferite: la Greubel Forsey fiind Terra, iar la Cyrus fiind Luna.

Fazele lunii este complicația care îmi place foarte mult la un ceas, unele ceasornicării încercând sa depășească limitele: vezi Arnold & Son, care au mers până la reprezentarea reală a lunii pe cadranele ceasurilor lor: https://vondigto.wordpress.com/2012/02/25/luna-de-pe-ceasul-albastru/, ori Saskia Maike Bouvier, cu o reprezentare foarte estetica a fazelor ale lunii: luna nouă, plină, etc, dar tot într-o reprezentare realistă: https://vondigto.wordpress.com/2012/02/27/o-alta-dama-in-horologie/, montate într-un frumos cerc, amintind de ciclurile repetate ale acestui satelit, și multi alții asemeni ei, dar să discutăm despre creatorii horologiei Cyrus Geneve Brand.

Cyrus Watches a fost creată de doi veri, Laurent și Julien, cei doi tineri au studiat, Laurent: la Business School, pornind inițial ca brand manager pentru vinuri și băuturi spirtoase făcând rapid o mișcare spre industria horologiei, dezvoltând o rețea speciala de distribuție, iar datorită perseverenței sale și a bunei cunoașteri a ceasornicăriei, a creat propriul sau brand.

Dar Julien a avut un vis diferit, dorea să devină arhitect și să proiecteze zgârie nori fancy pentru zona Dubai, devenind chiar un arhitect cunoscut în Franța. Dorința lui a fost creerea unui lucru care să dăinuie timpul, așa că a găsit calea.

Ei spun că numele Cyrus provine de la conducătorul Babilonian Cirus cel Mare, un conducător care nu se dorea crud, dar era un intelectual, dorind să transforme lumea într-un loc mai bun, de aceea, în loc să incendieze din temelii orașele cucerite, le transforma în adevărate bijuterii. Iar Laurent și Julien au hotărât astfel să îi aducă un omagiu.

Cei doi veri, împreună cu echipa de la Cyrus Geneve, au lucrat 3 ani la ceasul Klepcys, acesta are un mecanism automatic in house: CYR598, elvețian, 4Hz, 28,800 vibrații pe oră, cu funcții retrograde pentru ore, dată, AM-PM pe indicatorul de ore, și discuri rotative pentru minute și secunde și fazele lunii.

Carcasa este din aur galben de 18 carate, la fel și bezelul, prins în 4 șuruburi, capetele lor fiind sigla Cyrus, găsindu-se și în varianta de aur alb. Cadranul este împărțit pe verticală în două părți, în jumătatea din stânga fiind afișate orele, plasate între orele 6 și 12, pornind de la ora 12 și culminând, evident tot cu ora 12, iar indicatorul pentru ore este alcătuit din doua cuburi cu 2 fete colorate în galben și albastru, pentru funcția de AM – PM ce gravitează peste un cadran ornat cu un tip de guilloche. Central se află două discuri rotative, concentrice, cel exterior pentru minute, iar cel interior pentru secunde, ambele de culoare neagra, cu indecși alcătuiți fie din numere mici și mari, fie numere și diviziuni liniare. Între orele 12 și 4 au poziționat data, prin mișcare retrogradă, cu indecși de la 0 la 9, și cu un indicator cubic, numerotat de la 1 la 3, pe trei laturi.

Iar splendoarea ceasului se află poziționată în jurul orei 5 și este, evident, complicația fazele lunii. Aceasta este prezentată sub forma unei sfere, ce imită satelitul natural al Pământului, inclusiv craterele de pe suprafața acesteia, fiind acoperită treptat timp de 29 de zile și jumătate, de un înveliș opac.

Capacul din spate, prezintă o monedă babiloniană, o copie fidelă, de mai bine de 2 500 de ani, creată în timpul domniei lui Cyrus, moneda originală fiind deținută chiar de fondatorii companiei, în Elveția.

De asemenea ceasul mai are inscripționat pe spate, un mesaj special, adresat deținătorilor, pe care îl vor descoperi la achiziționarea acestui ceas.

Sursa: http://www.cyruswatchesnews.com/

Reclame

2 gânduri despre „Luna din ceasul meu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s