Dali’s crash

Cartier Crash

Această prezentare necesită JavaScript.

De ce să mint și să spun că nu îmi place de Dali, un nebun bun în sferele picturii. Nu știu dacă cineva din familia Cartier s-a întâlnit cu Salvador Dali, dar mă bucur că s-a ajuns la un sinonim gen: Cartier + Dali, încă din 1967.
Compania Cartier a fost înființata în 1847 de Louis Cartier, dar ea a intrat în golden age, odată cu preluarea conducerii companiei de nepotul sau, Louis Cartier, prin 1900.
Ei au arătat lumii primul ceas de mână în 1904, cu un design creat de Alberto Santos-Dumont, un prieten al familiei Cartier, care spunea că este impractică folosirea unui ceas de buzunar în timp ce pilotezi avionul. Deci se pare că ceasurile de mana își au originile în aviație.
Seria Cartier Crash a fost introdusă spre sfarsitul anului 1967, apoi în 1991, au considerat că fiind serie cu ediție limitată. Seria Crash a fost prima data creata de Cartier London, în timp ce Cartier Paris, Cartier London și Cartier New York lucrau separat, familia vânzând compania catre diferiți proprietari.
Inspirația seriei de ceasuri ia fost atribuită faimosului pictor suprarealist Salvador Domingo Felipe Jacinto Dalí Domenech, cunoscut lumii drept Salvador Dalí, dar adevărata poveste a ceasului este apariția „Swinging London” în mijlocul anilor ’60, casa invaziei muzicale, The Beatles, The Rolling Stones, Elton John și The Dave Clark Five.
Povestea spune că, un vicepreședinte de la Cartier din biroul londonez, a fost implicat într-un fatal accident de circulație, provocând un incendiu, ceasul său fiind cuprins de flăcări, un Cartier Bagnoire Alongee, acesta topindu-se, luând forma unui ceas din picturile lui Dali.

Seria Crash, fiind dedicată celor care și-au pierdut viața în accidente rutiere, în engleza britanică Crash inseamna accident auto.
Viziunea modernă asupra ceasului a fost lansată în 1991, cu o serie limitată la 300 de bucăți, fiind vânduta toată seria în acel an.
Ceasul a fost vândut inițial cu un preț de 12 000 de $, astăzi ajungându-se la un preț situat între 15 000 – 17 000 de $ pe piețele de profil.
Ceasul prezentat este Cartier Crash Limited Execution Dess Code, cel din varianta cu aur rose de 18 carate. Carcasa neregulată, din aur de 18 carate, în trei variante: galben, alb și rose, cu dimensiunile, 39 X 25 mm, prezintă un bezel încrustat cu diamante și remontor poziționat în jurul orei 3, cu un finisaj de safir albastru.
Cadranul de culoare albă, mată, semnat Cartier Paris, cu, deja celebrele și binecunoscute numere romane de culoare neagră, cu două indicatoare pentru ore și minute. Ceasul are un mecanism simplu ETA cu 17 rubine. Închizătoarea curelei este din aur galben de 18 carate, și ea avand forma unui impact dintr-un accident.
Deși este un mecanism simplu, ceasul prezentat s-a vândut cu prețul de 73 000 de dolari.

http://www.cartier.com/

Un gând despre „Dali’s crash

  1. Pingback: Din sferele artistice | vondigto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s