Monaco’s sky

De Bethune DB25

Această prezentare necesită JavaScript.

Manufactura Horlogère De Bethune a fost fondată în 2002. Această companie a luat naștere prin combiarea unor viziuni avangardiste și tradiția făuritorilor de instrumente de măsurat timpul. Dar nu vă lăsați înșelați de scurta lor istorie, în 10 ani au deja 9 patente înregistrate și 11 calibre proprii sau „in house”.
M-am bucurat să vad că David Zanetta, Denis Flageollet și Pierre Jaques, împreună cu suita lor de artizani au fost prezenți la evenimentul caritabil Only Watch din 2011 din Monaco.
Pentru acest eveniment ei au pregătit ceasul De Bethune 08-01-1297 DB25 sau mai simplu DB25 Special Edition, o piesă extrem de fină și nu în ultimul rând unică.
Uimește prin simplitatea sa, având o carcasă rotundă cu un diametru de 44 mm din aur alb de 18 carate și un cadran din titan albăstrit prin flacără cu inserții de diamante, care reprezintă cerul înstelat de deasupra Monaco-ului din data de 8 ianuarie 1297, dată la care a fost capturată „piatra” Monaco (castelul) de Francesco Grimaldi. Diamantele de pe cadran reprezentând constelațiile Orion și Gemini și sunt în numar de 14 bucăți, iar restul de 91 de stele sunt din aur alb.
La ora 6 se găsește o apertură în cadran, lăsând la vedere 2 discuri rotative concentrice, reprezentând orele, numerotate cu cifre romane și minutele reprezentate cu cifre arabe. Indicatorul este unic pentru amândouă funcțiile, fiind o iesire în relief a cadranului.
Mecanismul este vizibil prin partea dorsală, prin geamul de cristale de safir, și este un calibru DB2105S, polishat manual, cu 29 de rubine cu 2 barillete auto-regulatoare și triplu pare-chute pentru absorbția de șocuri.
Din păcate, prețul dorit de cei de la De Bethune, a fost mult sub așteptările lor, ceasul fiind vândut cu 80.000 de euro, iar prețul real al ceasului era între 100.000 și 150.000 de euro.

Aceasta temă a fost folosită și pentru carcasa ultimei creații a lui Steve Jobs, dar și o comemorare a lui, denumită Dream Watch IV Case, ediție limitată la 12 bucăți, vezi ultima fotografie din slideshow.

Mai multe detalii pe: http://www.debethune.com/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s