A fresh design for a superb timepiece

PanoMaticLunar, un ceas proaspăt, lansat la Baselworld 2012 de horologia Glashütte Original.

Această prezentare necesită JavaScript.

Horologia, ar fi putut fi doar creația elvețienilor, dar, horologiile s-au născut și in pădurile din Germania de Est, mai precis în localitatea Glashütte. În acest oraș minier, s-au născut cele mai renumite horologii europene, din afara Elveției și anume: A. Lange & Söhne, despre care am mai vorbit( vezi: https://vondigto.wordpress.com/2012/02/21/a-lange-shone-petite-lange-1-pentru-dame/), iar, în urma unor probleme, la casa A Lange & Söhne, din perioada 1914-1918, în 1921, a luat naștere un alt top brand: Glashütte Original, ambele mărci fiind la aceeași înălțime cu: Jager LeCoultre, Breguet, Patek Philippe, acestea fiind brand-uri consacrate swiss-made. Alte branduri de horologie născute în acest oraș, cu o populație de 5 000 de locuitori, se mai numără: Union Glashütte, fiind egal, ca brand cu Longines, Tissot, ori Certina, la fel și KronSegler, o alta marcă a orașului Glashütte, fiind cam pe aceeași treapta cu Union Glashütte (majoritatea sunt chiar cooptate in marele grup: SwatchGroup, fondat de Nicholas Hayek, mai putin A. Lange & Söhne și KronSegler) și mai puțin cunoscuta marcă Mühle Watches Glashütte, o horologie închinată nauticii, dar să revenim la oile noastre de la Glashütte Original, cu prezentările de la BaselWorld 2012.

Printre ceasurile prezente la BaselWorld, s-au putut zării și trei noi versiuni ale PanoMaticLunar al ceasornicariei nemțești, Glashütte Original, acestea fiind:90-02-42-32-05; 90-02-43-32-05 si 90-02-45-32-05. Designerii companiei, făcând ceasurile într-o carcasa cilindrica sensibil mai mare, și un bezel mai subțire, față de precedentele modele.

Linia design-ului pentru Pano, este, deja o bine cunoscută semnătură asimetrică, pe cadran. Ceasul fiind împărțit în două părți inegale pe verticală, în zona din stânga fiind plasate două cadrane circulare intersectate, unul mai mare pentru ore și minute, cu indecși marcați prin diviziune liniară, realizați din aur rose, rodiu ori inox și secundarul, fiind aplasat în cel de-al doilea cadran.

În partea dreaptă fiind amplasate binecunoscuta apertură, ori panorama, asupra datei, situată între orele 4 și 5, iar cea pentru fazele lunii fiind amplasată între orele 1 și 3, astfel fiind respectate proporțiile regulii de aur, fiind legate printr-o strânsă armonie estetică.

Inima ceasului, este un mecanism in-house, 90-02, cu 47 de rubine, mecanism automatic,  cu o rezervă de energie de 42 de ore. Mecanismul fiind vizibil prin geamul de safire din spatele ceasului.

Cureaua ceasului este realizată din piele de aligator din Louisiana, dar poate fi de asemenea asortat cu o brățară metalică sau din aur rose.

În plus, un clip in care sunt prezentate modelele celor de la Glashütte Original la BaselWorld 2012:

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s