Blancpain Le brassus Erotic Minute Repeater Caroussel

Această prezentare necesită JavaScript.

Blancpain a fost fondată în 1735 de Jehan-Jacques Blancpain, casa având un puternic slogan pe tema asta:”Încă din 1735, nu a existat niciun ceas cu quartz Blancpain, și niciodată nu va fi.” Fapt care a dovedit ai aduce în fruntea caselor de horologie. Despre realizările lor în materie de holorogie se pot spune multe, dar ei, față de alte case, au creat un cult pentru ceasurile erotice. De fapt, ei au readus la viață spiritul lui Eros în ceasornicărie, prin formidabile gravuri și scenete erotice.

Câțiva ar spune că această „artă” din orologie, este de fapt pornografie. Însuși Jean-Vincent Huguenin, maestru gravor de la Blancpain a fost un pic, să spunem, deranjat de astfel de afirmații, afirmând la randul lui:” Dar ei se înșeală, aceste piese sunt piese de artă, chiar dacă sunt arte aplicate!” Datorita lui, la începutul anilor ’90, ceasurile erotice au renăscut din cenușă.
Ceasul de care o să vorbesc mai jos, a fost prezentat de cei de la Blancpain la
BASELWORLD 2011 și se numește Le brassus Erotic Minute Repeater Caroussel, care se prezintă într-o carcasă rotundă, realizată din aur rose de 18 carate, cu un diametru de 45 mm și o grosime de 16.55 mm.
Partea frontală este protejată de un geam din cristale de safir, iar pe partea din spate se află un muzician cu un arcus în mână, stând în spatele unei muze goale.
Cadranul este alb, numerele romane fiind aplicate, din aur, la fel ca și indicatoarele pentru ore și minute. O atenție deosebită o are apertura din jurul orei 6, unde se afla mecanismul karussel.
Mecanismul este un manufactury-made, automatic, calibru 22, integrat un dispzitiv minute-repeter, echipat cu un cathedral gongs. Calibrul este executat din 417 piese individuale, incluzând 47 de rubine, și cu o rezervă de energie de 65 de ore.
Ceasul este cuplat la o curea maron din piele de crocodil.

Reclame

Un gând despre „Blancpain Le brassus Erotic Minute Repeater Caroussel

  1. Pingback: Menaj a trois tour | vondigto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s