BunnySutra

Swatch Bunnysutra STGK 101

Această prezentare necesită JavaScript.

O istorie curată a erotismului în ceasornicărie, nu am găsit, unii spun că acestea au apărut la sfârșitul sec XVII (?), odată cu apariția mecanismului „minute-repeter”, care a făcut posibilă mișcarea unor mici figurine, să se creeze mici scenete.
Manufacturate prima data în Anglia acestea erau numite „conversation watch”, care serveau drept metodă de agățat. In Geneva se spune că, familiile bogate, cumparau un astfel de ceas și îl puneau în coșul de nuntă pentru mireasă. Dar aceasta modă a fost repede eradicată de religie, atât Anglicanii, cât și Calviniștii. Acest lucru nu s-a datorat faptului în sine, nu eros avea vină, ci doar a artiștilor, care în 1817 au creat ceasuri erotice reprezentând preoți, călugări și maici (hhttp://watchismo.blogspot.com/2009/09/you-dirty-horologist-hardcore-erotic.html). Alții spun că acestea au apărut undeva la începuturile sec XIX-lea, tot ca un obiect de agățat, aceste era arătat de către domni, doamnelor ori domnișoarelor, care le atrăgeau privirile, acestea se uitau la ceas, dar scenele erotice nu erau la vedere, iar când apăreau, femeile, ori fugeau țipând, ori rămâneau să privească. Asa își alegeau ei femeia, fie că vroiau o pudică, fie o libertină.
Cel mai cunoscut creator de astfel de ceasuri a fost Henry Capt, iar astăzi, cei mai faimoși sunt Blancpain și Svend Andersen.
Deși Swatch, nu are o tradiție în materie, chiar dacă este un ceas mai mult comic decât erotic, îmi pare rau doamnelor și domnișoarelor să vă anunț că este singurul ceas erotic pentru dame. Păcat că Eros nu și-a băgat coada și în această latură.
Ceasul este unul pământean, nu se regăsește în categoria ceasurilor bijuterii ori complicații.
Ceasul face parte din colecția touch și se numește Swatch Bunnysutra – STGK 101, fiind  din colecția toamnă-iarnă 2004. Carcasa este din plastic semitransparent, cu un diametru de 40 mm. Cadranul reprezintă câteva poziții sexuale, protagoniștii fiind 2 iepuri albi. Orele sunt reprezentate prin gradație punctiformă, ora 12 fiind mai mare. Indicatoarele pentru ore și minute sunt albaste, cu luminova, poziționate central. Ceasul are o rezistentă la apă de 30m. Mecanismul este pe ETA swiss quartz, baterie QCR2025.
Cureaua este din plastic, cea de la ora 12 fiind albastră cu un desen reprezentând iepurele mascul, iar cea de la ora 6 este roz, reprezentând femela.

Un gând despre „BunnySutra

  1. Pingback: Menaj a trois tour | vondigto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s