Menaj a trois tour

Această prezentare necesită JavaScript.

Dubai a devenit un centru exploziv al arhitecturii cotemporane, excusiviste, freud-iene, și plin de starchitects. Printre ei, se numără și arhicunoscuta arhitectă din Irak, Zaha Hadid.

Nu, nu are treaba cu erotismul design-ul, este doar un simplu nume, de fapt, nici măcar cel real: acesta fiind: Signature Tower, dar este cunoscut sub numele de Dancing Tower.

Denumirea dată de mine, este doar ca o mică temă, (vezi: https://vondigto.wordpress.com/2012/03/31/bunnysutra/https://vondigto.wordpress.com/2012/03/31/nasterea-eroticului-renascentist/ și https://vondigto.wordpress.com/2012/03/29/blancpain-le-brassus-erotic-minute-repeater-caroussel/), dar și datorită faptului că Zaha Hadid a ieșit din tipare, nu numai datorită „înclinării” turnurilor, și a designul ei fluid și arhicunosut, ci și prin prisma numărului, majoritatea proiectelor de turnuri survolează în jurul numerelor 1 și 2, Zaha, folosindu-se de numarul 3.

Aceste turnuri aparțin programului Mixed-use complex, adică, se iau mai multe ingrediente și se plasează în aceeași oala, aici fiind folosite, birouri, hotel și reședință.

Turnurile sunt amplasate în zona Business Bay din Dubai, și au revenit faimoasei arhitecte, în urma unui concurs, la care au mai participat: OMA și Reiser & Umemoto, dar acest proiect a fost făcut în colaborare cu Patrik Schumacher.

Zgârie norii sunt înclinați și conectați 2 câte doi, fiind dispuse la baza sediile de birouri și hotel, iar la cele superioare, zona rezidențială, hotel și un restaurant, cu o vastă panoramă asupra Dubai-ului, la etajul 65.

Ca și în cazul lui Ben van Berkel (vezi: https://vondigto.wordpress.com/2012/03/23/arhitectura-matematica-1/) Zaha Hadid a mers pe principiul de comunicare și legătura între funcțiunile complexului, toate strânse într-un design unic, prima dată expus la  Guggenheim Museum din New York, în Iunie 2006

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s