Back in time

Back in time, one hand

Azimuth Watches, este un brand creat în Singapore în 2005. Astăzi creațiilor lor sunt făcute în două locuri, designul în Singapore, iar produsul și mecanismul sunt create în BIel/Bienne, Elveția.

Pentru necunoscători, azimuth, tradus în română drept azimut, este un unghi cuprins între meridianul unui loc și planul vertical al direcției respective, ori, unghi diedru format de un plan vertical fix cu un plan vertical, trecând printr-un punct dat al unui astru.

Cei de la Azimuth și-au pus amprenta în lumea horologiei prin designul lor futurist, făcând practic o revoluție în industria horologiei, datorită ideeilor inovatoare și proiectelor ambițioase.

Tânărul brand, nu își are rădăcini tradiționaliste, clasice, bine cunoscute lumii, ci un stil unic, fără imitații, pur, care provoacă imaginații abundente.

Ceasul prezentat, face parte dintr-o colecție a celor de la Azimuth, denumită Round 1, din seria Back in time, iar acesta și încă un model, au fost create pentru a comemora cei 45 de ani de independență a Singapore, ceasurile fiind create în anul 2010.

Ceasul este montat într-o carcasă cu diametrul de 420 mm, realizată din inox 316 L, cadranul este alb, cu indecși roșii, asemeni și indicatorului, dar și mesajului: „Singapore Comemorative Edition 1965 – 2010”. Chiar de la o primă privire ți se pare un ceas ciudat, fiind puține ceasuri, care au remontorul pe partea stângă, adică ora 9. Legat de poziționarea orelor, este un alt lucru izbitor, sunt poziționate invers acelor de ceasornic, la fel și mișcarea indicatorului, urmează numele colecției, mergând înapoi în timp.

Indicatorul orelor și minutelor este poziționat central, și este mișcat de un mecanism modificat ETA 2836 automatic, învelit într-un geam din cristale de safir. Ansele ceasului sunt finisate cu o curea albă din piele. Ceasul are o rezistentă la apă, de până la 30 de metrii adâncime.

Ceasul este o ediție limitată de 45 de bucăți, fix anii scurși de la independență, până la dezvelirea ceasului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s