Freak Diavolo

Un ceas al dracu de înfiorător, dar sublim de estetic.

Funcționează al dracu de frumos, aproape angelic.

Această prezentare necesită JavaScript.

În slideshow-ul de mai sus sunt 3 modele de Freak Diavolo, cel galben se numește Rolf 75, cel cu albastru este un unicat, creat pentru evenimentul OnlyWatch, iar cel roșu, este Freak Diavolo, adevăratul, modelul inspirat după legendarul ceas din 2001, unde a fost folosit siliciul într-un mod pe care nimeni nu-l credea posibil.

Modelul din 2011 are, pe lângă, de acum tradiționalul arc al balansierului și escapementul din siliciu, o jucărie nouă: un karrusel are rolul de indicator al minutelor și orelor, efectuând o rotație completă o dată pe oră, în vreme ce un flying tourbillon a cărui cușcă se rotește o dată pe minut este echipat cu o săgeată pentru a indica, pe un cadran semicircular, secundele. Adaugați indicatorul rezervei de mers, ale cărui „coarne“ dau diavolescul nume al ceasului, și veti obține imaginea completă a unui ceas pe cât de inovator, pe atât de frumos.

Mecanismul ceasului are o frecvență de 4 Hz, o mișcare nebunească întreținut de un power reserve de aproape 8 zile, întors prin luneta din spate, deoarece este mecanic. Orele și minutele fiind de asemenea reglate cu ajutorul lunetei superioare.

Mecanismul își are lăcașul într-o carcasa din aur alb de 18 carate, cu un diametru de 45 mm, dar, cei de la Ulysse Nardin, nu s-au oprit doar la aur, au mai introdus și siliciu, nichel  LIGA, toate fiind în armonie cu tonurile de negru și culorile rosu, galben, ori albastru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s