JWLRYMACHINE

– Ce se întâmplă, când ceasornicarii nu înțeleg femeia?
– Păi își unesc forțele și creează un masterpiece gen JWLRYMACHINE a celor de la MB&F și Boucheron.

Această prezentare necesită JavaScript.

La fel este și întrebarea, ce se întâmplă când amesteci o veche tradiție, ori istorie, cu un vlăstar proaspăt și avant-gard-ist?

Se pare că totuși s-au ales ingedientele cele mai bune, o denotă istoria bijutierilor francezi de la Boucheron, cu a lor tradiție de 152 de ani, fiind printre cele mai renumite case de bijuterii franceze, iar proaspeții intrații în orologie, cu laboratorul lor avant-gard elvețian, fabricanți de instrumente de măsurat timpul, își au nașterea în acest domeniu în urmă cu 5 ani.

Uniunea celor două „case” ori, ateliere, au dat lovitura, cu un masterpiece denumit Jwlry Machine watch, construit pe platforma ceasului MB & F Horological Machine No 3 (HM3), dar cu inserțiile bijuteriilor casei Boucheron.

Ceasul HM3, din aur cu originalul titanium, lansat în 2009, a înmărmurit industria orologiei. Mecanismul, o simfonie a 305 componente, cu discul simbolic al rotorului – denumit Tomahawk, semnatură proprie MB & F și balansierul rapid, dispun de o vizibilitate clară prin geamul de safire. Dar memorabile sunt trunchiurile de con, extrudate din corpul ceasului, fiecare în parte indicând orele si ciclul AM/PM, iar celalalt minutele și secundele.

Inima ceasului MB & F, creată de inginerii și ceasornicarii companiei, a impins limitele noului limbaj al orologiei, peste tradițional și comun.

Ceasul Jwlry Machine si sufletul Boucheron

Desi, nimeni nu credea că HM3, va purta, vreodată diamante, Maximilian Büsser a fost încrezător în faptul că, deși ai o tradiție conservatoare în urmă, poți face un pas gigantic spre avant-gardă, spre schimbare. De altfel, artizanii de la Boucheron, au creat un model de ceas unic în lumea orologiei ceasul „JwlryMachine HM3”, o versiune a unei bijuterii luxoase, creată dintr-un mozaic tridimensional, sub forma unei bufnițe din aur alb de 18 carate. Alte elemente, componenete, ale mozaicului sunt Amethyst-ul, diamantul, safirul albastru și violet.

Dar mai există și varianta Zeyi, creată din aur roz de 18 carate, cu tourmaline roz, cristale de quartz roz, diamante și safire roz.

Ochii strălucitori ai bufniței, „instalați” în cele două conuri, amintite mai sus, prezintă două mari pietre; aripile „orbitoare” protejează inima ceasului HM3, și aceasta fiind o altă piatră prețioasă, practic fiind cireașa de pe tort. Aceste aripi, țin ascunse niturile din pietre tăiate pavé-set. Pieptul „bombat”, plin de pietre, pare viu, pare să pulseve, mai ales sistemul creat de cei de la MB & F, Tomahawk, vibrează sub „penele” transparente, rezultând o iluzie de „trompe l’oeil” din pictură.

Artizanii de la Casa Boucheron sunt vinovați de creerea mozaicul, design-ul structurii de aur, și divizarea în 5 părți, micronice, pentru a se integra perfect, într-o armonie cu HM3.

Structura proprie a ceasului, se apropie natural de mult de ideea design-ului bijuteriei Casei Boucheron. Acestia din urmă încercâd să se apropie cât mai mult, mai real de design-ul creat de însăși mareața natură.

Jean – Christophe Bédos, CEO  Boucheron, a afirmat: „Apreciez faptul că MB & F a prezentat masterpiece-ul brut, nefinisat celor de la Boucheron, astfel, cooperarea celor două companii, a fost și va fi capabilă să genereze ideei creative, cu finisaje strălucitoare, și chiar să se arate capabilă de umor, un umor aldin, îndrăzneț!”

Pentru a observa cât mai realistic acest ceas, vă propun o vizionare:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s