Capeland remake

Capeland de la Baume & Mercier Ref10068

Sau noua mireasmă a primăverii. Dar, propun, întâi vizionarea unei „reinvieri” a unui design, un vintage contemporan: 

Această prezentare necesită JavaScript.

Se pare că au început să ia amploare ceasurile clasice, ori vintage, față de cele opulente, complicate. Este un lucru dovedit și de istoria arhitecturii, când ajungi la un „extaz” al extravaganței, cumpătarea ia amploare. Drept urmare, multă lume, a început să caute idei în „cufarul” uitat în pod.

Cam așa au făcut și cei de la Baume & Mercier, inspirând mirosul de hârtie a unui design de cronograf, cu un singur buton, marcă proprie, realizat în 1948, au decis să curețe cenușa, pentru a face loc noului Phoenix, cu o reimrospatare cu iz marin, deși nu am mințit mai sus, legat de mireasma primăverii.

Toată lumea știe că primăvara, natura reinvie, iar, ceasornicarii de la Baume & Mercier, știu asta, lansând noua colecție Capeland, chiar în astă primăvară, de aici și legatura dintre reinvierea unui design vintage, într-un moment simbolic.

Dar, cei de la Baume & Mercier, ne invită, nu numai la un design simplu, echilibrat și perfect, atât estetic cât și funcțional, dar și la un stil de viata cumpătat, echilibrat, cu sunete de valuri și nisip fin sub picioare. Un echilibru, o balanță perfectă, conform, însuși, icon-ului acestui brand, și anume litera greceasca Phi.

Baume & Mercier, a pus mintea și răbdarea la bataie, pentru noua colecție, nu numai prin a șterge de praf un design, ci și prin stilul caracteristic de perfecționare, au adăugat, pe lângă vechea caracteristică a ceasului si funcția de flyback, și l-au incununat și cu o mica apertură pentru dată, poziționată între orele 4 și 5. De asemenea ceasul are în dotare, atât scală telemetrică, cât și tahimetrică.

Inima puternică este un calibru Bi-compas, automatic, creație a La Joux Perret, cu o frecventă de 4 Hz, încununată cu 27 de rubine, rotorul fiind decorat cu celebrele motive: Côtes de Genève. „Caii putere” ai cronografului, fiind vizibili prin geamul de cristale de safir din spate, fiind protejați de o carcasă din oțel-inoxidabil, cu un diametru de 44 mm, cu o grosime de 16.5 mm.

Cadranul vintage, este armonios împărțit, într-o simetrie pură, parând o imitație a literei Phi, pe o tonalitate de black-beauty, și două concentrice, alb pentru scala telemetrică și indicatoare Breguet, dar și scala tahimetrică de o nuanță ciocolatie, ca și cureaua din piele, prinsă de ansele ceasului, dau un contrast vizibil, puternic și vintage.

Nu e de mirare că frumusețea asta, care se preteaza atât ținutei business-office, dar și celei casual, va scoate ceva bani din buzunarele celor care știu ce înseamnă zicala : „Less is more!”

Recunosc, nu sunt deloc fan cronograf, deși dețin un clasic, cu aceleași linii ca ale acestuia și anume un Cronographe Suisse. Nu sunt fan, pentru că am devenit un „birocrat” sedentar, iar cronograful, este o piesă de rezistență a oricarei persoane active și energice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s