Speed & Beauty

Montblanc Star Nicolas Rieussec Monopusher Cronograph

Această prezentare necesită JavaScript.

Constructorii de mașini de curse și-au dat de mult seama că frumusețea este un must aplicabil puterii, de când au ajuns pe piața civilă, un lucru observat și de ceasornicari.

Recunosc, nu sunt un fan al ceasurilor deținătoare de cronograf, dar unele îmi atrag imediat atenția, mai ales prin estetica lor, trecută de faza sportivă, ajungând la sublim, cum au reușit și ceasornicarii de la Montblanc.

Montblanc, un brand puternic cum numai nemții știu să facă. Fondată în 1906, în Hamburg, prin uniunea ideilor și creatorilor Claus-Johannes Voss, bancherul Alfred Nehemias și inginerul August Eberstein. Inițial, compania, s-a axat pe creerea unor instrumente de scris, primul lor model fiind lansat în 1909 sub numele de Rouge et Noir, iar următorul lansat a fost chiar stiloul care a dat și numele companiei, Montblanc.

Din 1908 și până în prezent cei de la Montblanc ne-au încântat cu frumoasele lor instrumente de scris dar, și cu bijuteriile, ochelarii, marochinăria, parfumurile și nu în ultimul rând cu mașinile care măsoară timpul.

Drept dovada a interesului lor pentru arta și cultură, aceștia îi celebrează pe măreții oameni care au pus amprenta asupra artei și istoriei. Unul din exemple fiind chiar celebrul ceasornicar francez Nicolas Mathieu Rieussec, care are dedicată, în cadrul companiei Montblanc, o întreagă colecție de cronografe, printre care și acesta din imagini.

Ceasul este o bijuterie creată într-o ediție limitată de 75 de piese. Cu un calibru MB R100 cu întoarcere manuală, încununat cu 33 de rubine, vizibil prin geamul de safire din spatele carcasei.

Carcasa rotundă, creată din aur alb de 18 carate, cu un diametru de 43 de mm adăpostește un cadran de un negru antracit cu 3 subcadrane, pentru indicarea orelor și respectiv pentru funcția de cronograf.

Cadranul pentru ore și minute, intră în contrast cu antracitul predominant ca o călătorie dinspre întuneric spre lumină, și ascunde în interiorul sau, concentric, un cadran cu indecși pentru dată, iar indicatoarele sunt realizate din aur alb.

Micile cadrane pentru cronograf, respectiv contorul pentru 60 de secunde din jurul orei 7 și contorul de 30 de minute de la ora 5 sunt poziționate pe un frumos motiv Côtes de Genève și sunt rotative.

Ceasul este finisat cu o curea neagră din piele de aligator, încununat cu o închizătoare dublă din aur alb de 18 carate.

Închei cu un clip care prezintă ceasul Nicolas Rieussec a celor de la Montblanc: 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s