Ladies Complication

Because women love the notion of forever

Această prezentare necesită JavaScript.

Se spune că, evoluția ceasurilor de mână a fost favorizată de primul război mondial. Deșii primele ceasuri de mână erau realizate strict pentru sexul frumos, acestea s-au infiltrat repede și în lumea bărbaților.

De ce am ales Patek Philippe?

Simplu, ei au creat primul ceas de mână. Ceasul a fost creat pentru contesa Koscowicz a Ungariei în 1868.

Patek, Czapek & Co a fost înființată de Antoine Norbert de Patek și Franciszek Czapek în anul 1839, iar în 1844 Antoine Norbert de Patek se întâlnește cu Jean Adrien Philippe, producând în acel an primul ceas de buzunar care se remonta fără cheiță.

În 1851 compania a preluat numele de Patek Philippe & Cie.
După cum am precizat mai sus, primul ceas de mână a fost creat în 1868, urmând apoi sa fie adoptat și de alte companii.
Tot cei de la Patek Philippe au creat și primul ceas de mână, de damă cu five minute repeter, adică primul ceas de damă care deținea o complicație, în 1916.

În ultima perioada, și-au făcut apariția în lumea horologie, ceasurile deținătoare de complicații pentru mâinile sexului frumos. Cum am menționat mai sus, fiind primii creatori de astfel de ceasuri, ar fi fost imposibil pentru cei de la Patek Philippe să nu etaleze o astfel de bijuterie la BaselWorld 2012, mai ales că sunt cunoscuți pentru cele mai complicate ceasuri din lume.

Ceasul, Ref: 7140R, este precum un panaș la o pălărie deținută de cel mai înalt nobil, ori frumoasă contesă. Acest Ladies First Perpetual Calendar, primul creat de Patek Philippe, pentru bărbați, a fost în 1925, încântă prin eleganta și suplețea lui, fiind un ceas ultra thin.

Carcasa, o creație din aur roz de 18 carate, este preluată din colecția Calatrava, prin ale sale linii clasice și subtile, cu un bezel încununat cu 68 de diamante și cu un cadran de un alb cremos din opalin, par a fi un ideal prieten al domnișoarelor și doamnelor.

Sub aceste linii se ascunde un mecanism automatic, creație in house, calibru 240 Q de 3 HZ din 275 de piese, 27 de rubine și o rezervă de energie de 48 de ore, care pune în mișcare indicatoarele pentru ore și minute, dar și restul complicațiilor.

Complicațiile sunt împărțite în 3 sub cadrane, poziționate în jurul orelor 3, 6 și respectiv 9, fiind utilizate indicatoare pentru următoarele: data, zilele săptămânii, lunile anului, salt pentru an bisect, funcția AM-PM, si printr-un disc rotativ fazele lunii. Toate aceste funcții sunt realizate intr-o carcasa de 35,1 mm cu o rezistenta de pana la 30 m adancime, cu geam din safire atat pe fata, dar si pe spate, pentru a permite vizionarea inimii acestui ceas.

Ceasul este finisat cu o curea din piele de aligator, lucioasă, cu o textură caroiată, cu o tonalitate de gri, ceasul venind cu o curea suplimentare purpurie, inchizatoarea fiind de tip furcă, încununată cu 27 de diamante.

Sursă site-ul oficial Patek Philippe:  http://www.patek.com/contents/default/en/7140R_001.html

Și un mic clip de prezentare: 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s