HYT

Această prezentare necesită JavaScript.

În ultima perioada s-a observat o adevărată competiție, pe plan tehnic, în lumea instrumentelor de măsurat timpul, dar și pe plan estetic.

O astfel de inovație a imposibilului, devenit posibil, a lichidului, a antigravitației. O muncă asiduă, o muncă de reconversie, de redefinire, o nouă viziune asupra unei relicve, un concept temporal – atemporal, cu materiale convenționale și neconvenționale.

Toate aceste atribute sub un singur nume: HYT, o alchimie hidro-mecanică, un concept din antichitatea egipteană, pus sub o altă lumină, Seria H1.

H1 Titanium Ref: 148-TT-11-GF-LC, un ceas hidro-mecanic, un hibrid care a dat viață apei, controlând gravitația, dand astfel o noua definire pentru indicatorul de ore.

Orele fiind „afișate” printr-un tub, alimentat la fiecare capăt de două rezervoare care avansează odată la 60 de minute, cu ajutorul a două pistoane, singurul indicator/arătător uzitat în horologie, rămâne indicatorul pentru minute, fiind inclus într-un cadran circular, cu indecși liniari aplicați, în rest fiind prezente doar cifrele 30 și respectiv 60. Indicatorul pentru secunde părând ca o micâ elice, este poziționat la ora 9. Ceasul beneficiază și de un indicator de rezervă de energie, afișat în jurul orelor 3 și 5.

Inima ceasului aparține lui Bruno Moutarlier, acompaniat de Jean-François Mojon și echipa de la Concord SA.

Dificultatea punerii în funcțiune a acestui hibrid a fost unirea și separarea în același timp a două mecanisme, unul mecanic, celalalt hidromecanic, rezultând un singur mecanism, care se autoprotejează față de umiditatea internă, dar și cea externă, chiar rezistând  până la 100 de metrii adâncime.

Mecanismul este încununat cu 35 de rubine, cu o frecvență de 28.800 de vibrații pe oră, și două pistoane care angrenează fluidul indicator. Inima ceasului fiind decorată pe poduri cu Côtes de Genève și încastrată într-o carcasă din titan, cu un diametru de 48.8 mm, care permite vizionarea totală a mecanismului prin geamul din spate, dar și parțială, asupra pistoanelor, printr-o decupaj generos în cadran.

Ceasul este finisat cu o curea din piele, căptușită cu pânză cu o încuietoare clasică

Sursa: http://www.hytwatches.com/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s