Pour le Mérite

Această prezentare necesită JavaScript.

Inima, cel mai puternic organ, pe care îl posezi încă înainte de a te naște. Un organ care iți pulsează viată, neobosit, ritmic, dar care iți urmează ritmul, bucuriile, tristețile, momentele de calmitate ori dificultate, de la micile nebunii până la marile realizări.

Acest uimitor organ, va reuși, aproape întotdeauna să te mențină într-un balans, dar niciodată același, de la clipa prezentă ori de la naștere la ultima bătaie. Acesta încearcă să mențină un ritm, dar care se diminuează de la naștere la bătrânețe de la 120 de bătăi pe minut la 60 – 100. O frecvență care se schimbă și în funcție de starea fizică și psihică a omului.

Frecvența, măsurată în Hertz, datorită fizicianului german Heinrich Hertz, a fost utilizată de natură ori de ceasornicari, chiar înainte de 1857, când inima acestui ilustru fizician a început sa bată.

Am discutat un pic despre ceasornicarii din trecut (vezi: Watch personalities), aceștia, au încercat de-a lungul timpului să obțină o bătaie precisă și repetitivă, precum inima, dar care să nu fie influențată de tensiuni.

O astfel de precizie a fost inițial utilizată pentru determinarea longitudinii pentru navigațiile marine. Reușita acestei precizii se putea construii doar prin trecerea unor principii fizice și mecanice. Aceste principii se referă la tensiunea eliberată de un arc, care scade odată cu detensionarea acestuia, astfel ceasornicarii au inventat un sistem care permite eliberarea constantă a acestei tensiuni pentru o precizie maximă. Un astfel de sistem se numește fusée-and-chain și se comportă asemeni unui schimbător de viteze, oferind o eliberare constantă a tensiunii. Un astfel de mecanism este o raritate, deoarece nu sunt multi cei care sunt apți pentru o asemenea complicație.

Dintre acești maeștri ceasornicari, câțiva aparțin casei A. Lange & Söhne, aceștia din urmă au dat viață unui ceas in memoria lui Richard Lange, unul dintre cei mai productivi directori și ceasornicari de la A. Lange & Söhne.

Richard Lange, un maestru dedicat, doritor de o precizie impecabilă a ceasurilor de observare, utilizate în navigație și măsurători științifice, dar despre el o să vorbim la timpul potrivit.

Ceasul din imagini Ref 760.032 aparține colecției Pour le Mérite, o colecție dedicată in memoriam Richard Lange. Acesta este o inspirație după ceasul de buzunar No.93, o creația a ceasornicarului Johann Heinrich Seyffert, folosit pentru expediția naturalistului german Alexander von Humboldt în America Latină.

Ceasul este împărțit în 3 cadrane, așezate în forma unui triunghi isoscel, la ora 12 fiind poziționat cadranul pentru minute, intersectat de cel de ore, poziționat în dreapta jos și secundarul în stânga jos, asemeni ceasului creat de J.H. Seyffert.

Numai că maeștrii ceasornicari de la A. Lange & Söhne, nu doar au imitat acest ceas ci l-au adus la un nivel superior din punct de vedere estetic și funcțional.

Cadranul pentru ore a fost creat cu o bucată retractabilă, orele 8,9 și 10 dispărând din peisaj când indicatorul trece de ora 12 și reapare când acesta ajunge la ora 6, pentru a permite vizualizarea tourbillon-ului zburător care învârte indicatorul secundarului din cadranul alăturat.

Inima acestui ceas, calibrul L044.1, este armată manual, și deține o transmisie fusée-and-chain, tourbillon, 32 de rubine și un diamant la partea dorsală a tourbillon-ului, toate însumând 915 componente individuale, dintre care 636 de componente aparțin doar complicației fusée-and-chain, toate montate pe o placă de 3/4, specifică manufacturii, vizibilă prin geamul de cristale de safir de pe spatele ceasului. Ca o măiestrie supremă, cocoșul care ține tourbillon-ul este gravat manual, fiecare ceas având un model unic. Ceasul este montat într-o carcasă din aur rose de 18 carate, asemeni indicatoarelor, finisat cu o curea din piele de aligator maron, ce se închide cu o închizătoare simplă din aur de 18 carate.

De asemenea există și varianta pe platină

Vă propun să urmăriți două mici videoclipuri despre acest ceas:

 

și modul de funcționare al cadranului retractabil al orelor:

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s