L’Heure d’Ete & d’Hiver

Această prezentare necesită JavaScript.

Despre Saskia Maaike Bouvier am mai discutat, evident nu despre ea direct, ci doar despre o creație ieșită din mâinile și imaginația ei (vezi: https://vondigto.wordpress.com/2012/02/27/o-alta-dama-in-horologie/).

Astăzi am să discut despre o altă creație a ceasornicăriței Maaike Bouvier, și anume un ceas aparținând colecției L’Heure d’Été et d’Hiver, Variation de couleurs calibrul SmB 901_03.

Colecția a fost lansată cu ocazia participării acesteia la salonul de Horologie de la Baselworld 2010. Aceasta a dorit să lanseze o colecție pur feminină.

Ceasul prezentat, calibrul SmB 901_03, este un calibru automatic, introdus într-o carcasă din oțel inoxidabil de 45 de milimetri.

Cadranul este skeleton, fiind decorat cu  motive aparținând celor două sezoane, respectiv vara și iarna. Acesta este împărțit în două părți, în cea superioară fiind amplasată indicarea orei de vară, încununată cu flori colorate și indicatoare pentru ore și minute de culoare verde, iar în cea inferioară, fulgi de nea albaștrii și indicatoare albe. Modelele, ce împodobesc delicatul cadran, au fost realizate din cristale de safir, tăiate cu laserul și pictate manual.

De asemenea cadranul este realizat ca un trafor, de tip skeleton, podurile făcând aluzie la ramurile unui copac, permițând vizualizarea mecanismului automatic a cărui rezervă de energie este de 40 de ore. Acest ceas nu este creat pentru unul de tip GMT ori dual-time, ci pur și simplu se dorește a fi un ceas care urmează cursul solstițiilor și echinocțiilor, dar unul tineresc, chiar primăvăratic, fiind finisat cu o curea de culoare verde și o contra-față roz din piele de aligator, fiind închisă cu o încuietoare pliabilă.

Ceasul, dedicat exclusiv sexului frumos, este creat în Elveția, într-o ediție limitată de doar 8 exemplare.

Pentru a vizualiza și celelalte ceasuri ale ceasornicăriței Saskia Maaike Bouvier vă rog să accesați: http://www.saskiamaaikebouvier.ch/ ori accesați clipul de mai jos:

Reclame

Un gând despre „L’Heure d’Ete & d’Hiver

  1. Pingback: It’s russian time | vondigto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s