Simbioza

Creativitate explozivă, multe picături de sudoare și miros de oboseală.

Această prezentare necesită JavaScript.

Împreună au creat un parazit sculptural multiplu. O simbioză între sculptură și arhitectură. Numen/For Use sunt promotorii unor instalații de mari dimensiuni, ce parazitează mai multe piese arhitecturale printre care: Net Z33 de pe clădirea House for Contemporary Art Z33, Hasselt, Belgia. Arta lor a început să capete proporții foarte mari în Melbourne, parazitând cu benzi adezive Federation Square. O operă inserată într-o altă operă, ambele invitând la relaționare socială și culturală. Culminând cu o instalație evoluată de la simpla bandă adezivă și schelet metalic la un simbolism organic și spiritual, îmbrăcat într-o suprafață aspră, aproape industrială, la exterior și un roșu cald, carnal la interior.
Tuft Pula , este numele ultimei creații, fiind amplasată în nava centrală a unei foste biserici din orașul Pula, Croația.

Amplasarea și schimbarea transparenței împing lucrarea spre o rigoare aproape academică, urmărind perfecțiunea simetriei și proporțiilor până și la utilizarea culorii de roșu canonic.
Ca și în cazul celorlalte instalații, cei de la Numeu/For Use, te invită să le pășești opera, să te integrezi în ea, să devii o simbioză temporară, să devii interiorul muncii, sudorii și imaginației lor nesecate.

Reluare de pe site-ul: http://www.doitreisi.ro/2012/05/simbioza-celor-de-la-numenfor-use/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s