Cultural bridge

Această prezentare necesită JavaScript.

Un pod cultural, o punte între Est și Vest, ambele teritorii și au împreunat tehnicile, minuțioase complexe, cu o răbdare de nezdruncinat.

Ceasornicarii de la Vacheron Constantin au cochetat destul cu arta, chiar implementând o colecție de instrumente de măsurat timpul care îmbrățișează arta, denumită Métiers d’Art.

De data aceasta, am să vorbesc despre un ceas dintr-o serie, denumită Laquer care utilizează arta orientală Maki-e, artă aplicată pe cadranele ceasurilor. Am sa fac o scurtă prezentare printr-un mic videoclip:

Am să discut doar despre unul, mai ales ca ne aflăm într-un anotimp descris de artist, și anume toamna, iar numele ceasului este: Hanami Tsukimi Yukimi.

Ceasul, Ref: 33222/000R – 9704, creat într o ediție limitată de 20 de piese, este manufacturat într-o carcasă din aur rose de 18 carate, rotundă, cu un diametru de 40 de mm, și o grosime de 7,5 mm, învelește un cadran realizat manual în vechea artă japoneză Maki-e, cadran negru, gravat și suflat cu praf de aur, obținând o imagine de toamnă, cu luna prezentă în jurul orei 2 și nori ce par coborați dintr-o veche pictură asiatică, o pictură prezentă și pe spatele ceasului. Acesta are o apertură în centru, ce permite vizualizarea mecanismului și a arătătoarelor delicate precum o gheișă.

Inima acestui ceas este una cu remontarea manuală, adică un mecanism mecanic. Acestă inimă este încununată cu 18 rubine și compusă  din 117 piese. O inimă ce bate cu o frecvență de 2.5 Hz de aproximativ 31 de ore rezervă de energie.

Ceasul este finisat cu o curea neagră din piele de aligator de Mississippi terminat cu o cataramă, din aur rose de 18 carate simplă.

Pentru a vizualiza întreaga colecție de artă a celor de la Vacheron Constantin, vă rog să accesați: http://www.vacheron-constantin.com/en/Watches/#screen=SELECTION

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s