Conquer the slim heart

Această prezentare necesită JavaScript.

În anul 1720, mai precis la data de 18 Noiembrie, la Challex, Franța o inimă începe să bată  Este inima ceasornicarului Jean-Antoine Lépine, cel ce va schimba fața ceasornicăriei.

Încă din fragedă copilărie, acesta sa arătat interesat de mecanisme, îmbrățișând cariera horologiei, făcând progrese rapide în domeniu, fiind ajutat de către Domnul Decrose, ceasornicar al manufacturii Saconnex Watches, manufactură situată în suburbia Genevei și primul loc de muncă al tânărului ceasornicar.

În anul 1744, Antoine Lépine, se mută la Paris, unde se angajează la ceasornicarul regelui, André-Charles Caron, care ulterior, în anul 1756, acesta îi va deveni socru și apoi partener de afaceri.

Istoria ne spune că acest măreț ceasornicar a fost însuși profesorul strălucitului Abraham-Louis Breguet, despre care am mai vorbit, se mai spune faptul că, arhicunoscutele indicatoare Breguet (arătătoare), ar fi fost create încă înainte de nașterea lui Breguet.

Se pare că acest ceasornicar, a început sa îi fie profesor lui Breguet în jurul anului 1762, urmând ca ulterior să colaboreze destul de des.

În jurul anilor 1765-1766, Lépine, a fost nominalizat pentru titlul de ceasornicar al regelui, dar, din păcate nu se știe cu exactitate data acestei nominalizări. Tot cam în această perioada, Lépine, cumpără compania socrului său. Printre alte premize neștiute ale vieții acestui ceasornicar, mai apar, rolul jucat de acesta în manufactura din Ferney, lângă Geneva, o manufactură deținută de filozoful Voltaire, o manufactură care a funcționat în perioada anilor 1778 și 1782, o unitate ce număra 600 de angajați, printre care și Lépine.

Începând cu anul 1770, Lépine, a dat startul ceasurilor Grand complications, cu un ceas realizat pentru regele Franței Louis al XV -lea, ceas ce era deținător al complicațiilor: minute repeater și calendar perpetuu, un ceas pierdut pentru totdeauna, printre alte creeați, majoritatea fiind „pierdute” prin lipsa inscripționării numelui ori seriei pe cadran ori carcasa, iar aceasta din urmă, carcasa, le va duce la pieire pe alte mii de ceasuri, deoarece erau realizate integral din aur. Aur topit în perioada războaielor și a crizelor economice. Din 6000 de ceasuri, azi mai există doar câteva.

Tot în acea perioadă, Antoine Lépine a realizat celebrul lui calibru, cunoscut astăzi sub denumirea de Calibru Lépine. Acesta a introdus balansierul în interiorul mecanismului, nu peste acesta, cum se realizase până la aceasta realizare. Acest lucru, realizat de Lépine a dus la construirea unor mecanisme ulterioare și ceasuri mult mai subțiri și mai ușor de utilizat.

Jean – Antoine Lépine a decedat la data de 31 Mai 1814, la vârstă de 93 de ani, dar creațiile lui au rămas în picioare, calibrul creat de el fiind utilizat și azi, sub diferite forme.

Un gând despre „Conquer the slim heart

  1. Pingback: The first | vondigto

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s