Temps Moderne

Timpul se schimbă, chiar dacă el are aceeași măsură, nu poate fi trăit cu aceeași intensitate monotonă și repetitivă.

Schimbarea este simțită în ani, luni, zile, săptămâni ori doar în câteva ore, minute ori secunde. Această simțire se simte în funcție de trăire și intensitatea acesteia. Dar aceasta poate fi pozitivă ori negativă, sau poate avea ambele fețe în același timp. O asemenea schimbare de orientare, modificare a eului, de îmbunatățire și adaptare nevoilor, a fost pusă în peliculă de celebrul Charlie Chaplin.

O declarație fermă în favoarea acestui film „The modern times”, o oferă  casa Cartier, prin ceasul lansat în colecția Cartier Libre, denumit Temps Moderne de Cartier.

Această prezentare necesită JavaScript.

Un ceas care reușește să aducă rapid în memorie celebrul film, printr-o complicație ce iți trimite imediat gândul la o astfel de comparație.

O complicație, ce pare jucăușă și veselă, asemeni protagonistului din film, ce se prezintă sub forma unor roți zimțate prezentate pe cadran. Aceste roți sunt complet funcționale,  învârtind de bezel, se vor roti și acestea, schimbând fața ceasului. Pentru o ușoară înțelegere a acestei complicații vă rog să accesați:

Casa Cartier își arată măiestria, atât în privința acestei complicații, cât și în tratarea deosebită a cadranului, ce se prezintă cu un fond realizat din mother of pearl, iar rotițele zimțate ce se învârt în interiorul cadranului sunt incrustate cu diamante, asemeni bezelului, anselor și închizătorii curelei, fiind în total 508 diamante și 3.7 carate. Bezelul și carcasa sunt realizate din aur alb de 18 carate, carcasa având un diametru de 42,8 mm și o grosime de 10,73 mm, învelit doar pe față cu un geam de cristale de safir, ascunde un mecanism ce funcționează pe bază de quartz, calibrul 056. Capacul este realizat din titan, și ii conferă ceasului o rezistență până la 3 bari.

Ceasul este finisat cu o curea din țesătură albă.

O astfel de piesă va încânta spiritul feminin, dar își va face simțită prezenta și în rândul audientei, spre desfătarea purtătoarei.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s