It’s russian time

Această prezentare necesită JavaScript.

Presupun că nu este doar o observație particulară și personală, dar în ultima perioadă, ceasornicarii independenți își înălță și mai sus aripile, ceasornicari despre ale căror opere am mai discutat (vezi: Eva Leube, Saskia Maaike Bouvier (1 și 2), Svend Andersen, Peter Speake Marine (1 și 2) și despre care voi mai discuta, atât despre operele lor, dar și despre personalitățile lor. Dar toate la timpul lor!

Astăzi am să vorbesc despre un ceasornicar independent mai special, deoarece este la polul opus al Haute Horlogerie, ca locație vestită, dar nu este deloc sub așteptările acestei categorii. Locația se mută din Elveția la mama Rusia.

Numele ceasornicarului este Konstantin Chaykin, născut în anul 1975 în Sankt Petersburg, Rusia. Dar mai multe detalii despre ceasornicarul rus, înscris la A.H.C.I. alături de alți mari ceasornicari independenți, vor fi așternute ulterior.

Ceasul prezentat aparține colecției Levitas, o colecție ce depășește granițele de obișnuință a noastră, în legătură cu instrumentele de măsurat timpul. Aceste ceasuri levitează  sunt precum primul zbor uman, dar un zbor de la balon la planor și avion.

Ceasul, de damă, denumit Levitas Mother of Pearl, respectă cadranul colecției, un cadran circular, plasat asimetric în jumătatea din stânga a ceasului. Carcasa acestui ceas, creată din aur alb, are un diametru de 40 de mm și este învelit, atât pe față, cât și pe spate, în două geamuri din sticlă de cristal de safir, ce permite o transparență maximă asupra interiorului acestui ceas.

Mecanismul este un calibrul KMR 03-1, creat in-house, este încununat cu 33 de rubine și are o frecvență de 21 600 de vibrații pe oră. Mecanismul are o rezervă de energie de până la 42 de ore, și are o parte transparentă, circulară, cu un diametru de 23 de mm, în care sunt indicate orele și minutele. Indicatoare ce levitează, prin magie, precum prima creație a celebrului Jean-Eugène Robert-Houdin, despre care am să vorbesc la timpul potrivit.

Cadranul, cel lipsit de transparență, este tratat cu mother-of-pearl, tratată sub forma unor motive geometrice, reprezentând astre.

Ceasul este finisat cu o curea din textil de culoare albastră, ce se închide cu o închizătoare simplă din aur alb de 18 carate.

Cu acest ceas, dintr-o încântătoare colecție, rusul Konstantin Chaykin, ne demonstrează ca, horologia nu își are lăcașul doar într un singur spațiu, ci pătrunde adânc în inimile creatorilor din întreaga lume.

Pentru mai multe detalii despre creator și ceasurile acestuia, vă rog să accesați Konstantin Chaykin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s