Pour la femme

Să creezi un ceas pentru femei, pare un lucru destul de complicat, nu neapărat în materie de mecanică, dar sunt cazuri când se cere, ci în funcție de estetica și rafinamentul necesar, pentru a se putea purta pe delicate mâini.

Această prezentare necesită JavaScript.

Casa Blancpain, are o istorie veche, primul pas realizat fiind făcut în 1735, dar de abia în 1926, odată cu apariția primului ceas automatic de mână în companie și reducerea diametrului carcasei, a apărut și colecția dedicată sexului frumos. Aceasta realizare a fost posibilă datorită parteneriatului Manufacturii Blancpain și John Harwood.

După cum am precizat mai sus, este un lucru complicat să realizezi un ceas pentru femei, de aceea Blancpain a mers mai departe, introducând complicații romantice, respectând tradiția casei, deși ceasul este realizat într-o manieră foarte modernă, dar cu imensă importanță dedicată detaliilor. Toate aceste aspecte fac din acest ceas un must-have pe mâinile doamnelor și domnișoarelor, indiferent că sunt firi romantice, dinamice ori sofisticate.

Acest ceas, combina perfect mecanica desăvârșită și estetica, precum un mariaj. Acesta are forma rotunda, cu o carcasă din aur roșu de 18 carate ce are bezelul încununat cu un rând de diamante, ce totalizează 40 de piese, plus un diamant ce înnobilează remontoarul.

Cadranul, tratat cu mother of pearl, strălucește discret precum un nor, ascuns sub geamul din cristale de safir. Acesta este împărțit în două zone, cea inferioară fiind dedicată sub-cadranului de ore și minute, ale cărui indicatoare sunt din aur galben de 18 carate, iar numeralele sunt romane. Iar în partea superioară, complicațiile: data, indicată retrograd, cu un indicator serpent albăstrit la flacără și încununat cu o stea și fazele lunii. Partea superioara, pe lângă tratamentul cu mother of pearl, mai prezintă 5 inserții asimetrice cu diamante, ce sugerează cerul nopții.

Sub acest cadran magnific, se ascunde un mecanism automatic, calibrul 2650RL, ce se integrează în grosimea de 10,75 mm, compus din 302 componente și este încununat cu 32 de rubine. Acest mecanism, are o rezervă de energie de 65 de ore. Partea cea mai interesantă, din punct de vedere estetic, este rotorul, care a primit un tratament cu totul deosebit, căpătând un puternic accent feminin. Acesta este realizat sub formă de floare delicată din aur rosu de 18 carate. Rotorul, împreună cu mecanismul, sunt vizibile prin geamul de cristale de safir, care încununează spatele carcasei.

Ceasul este finisat cu o curea din piele albă, ce aduce puritate întregului ansamblu estetic. Aceasta creație a manufacturii Blancpain nu este în ediție limitată și se găsește și în varianta de aur alb de 18 carate.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s