Underground

Această prezentare necesită JavaScript.

Edgeland House, o creație realizată de Bercy Chen Studio, a cărei locație este Austin, Texas.

Apropiindu-te de aceasta casă, ai o senzație stranie, neștiind că sub micul deal înverzit se ascunde o adevărată oază. Dealul fiind creat din apele acoperișului, învelit special cu plante, pentru a creea senzația de continuitate a naturii, de integrare. Iar majoritatea persoanelor care îl escaladează, nu își dau seama că s-au urcat pe un imobil ce conferă destul spațiu, o construcție realizată chiar sub pământ, dar invadată de lumină, și asta chiar sub picioarele lor.

Încă de la intrare ești uimit, coborând o scară, își fac apariția de fapt două corpuri de clădire, unul fiind dedicat zonei de zi, iar celalalt zonei de noapte. Ambele imobile sunt tratate într-un stil cât mai simplist, în ce privește linia design-ului, singurul lucru mai spectaculos rămânând acoperișul. Fațadele, realizate din pereți cortină, permit o iluminare naturală cât mai îndelungată, introducând casa în conceptul ecologic și sustenabil. De asemenea folosirea plantelor pentru învelitoare este o soluție eficientă din punct de vedere al izolării termice, dar și estetic.

Construcția a fost realizată prin excavarea zonei în cauză, astfel, pereții perimetrali fiind îngropați în pământ, aceștia și acoperișul îi redau casei o temperatură cât mai constantă. Acest concept de casă subterană îi permite imobilului să rămână rece pe perioada verii și caldă în perioada iernii, dar, totuși unele zone au nevoie de încălzire artificială, deoarece, datorită unui compromis, folosirea pereților cortină, se cere un astfel de lucru.

Folosirea și tratarea fațadelor cu acești pereți vitrați s-a realizat pentru a introduce cât mai multă lumină naturală, oferind astfel o senzație de spațialitate, dar și pentru o ventilație naturală, chiar și împărțirea casei în două corpuri a fost astfel proiectată pentru a realiza o ventilație cât mai eficientă.

Casa dispune, în zona de zi, de o bucătărie, un loc de luat masa cu un bar, living și un grup sanitar, iar în zona de noapte de două dormitoare, două băi, și o cameră tehnică. Iar în partea opusă intrării, proiectanții au realizat o zonă de relaxare: o mică terasă descoperită și o piscină.

Finalizarea design-ului casei cu o piscină, ce urmează unghiurile ascuțite ale acoperișului construcțiilor, îi dau o ultimă tușă, dar integrând casa într-un minimalism contemporan. Și această piscină este construită în sistem sustenabil și ecologic, precum întreaga locuință  arătând respectul pentru mediu, atât al proiectantului, dar și al beneficiarilor. În plus, pentru vizitatori, casa dispune de o rulotă spațioasă, adevărat, un pic mai departe de  construcție, dar și intimitate are un cuvânt de spus!

Cu un design minimalist contemporan, ce a ales linii drepte și unghiuri ascuțite  dar înglobată în sit și prietenoasă cu mediul înconjurător, pare o idee spectaculoasă și foarte utilă.

Ce părere aveți, ați încerca să trăiți sustenabil și sub pământ?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s