Oscillateur Harmonieux

Această prezentare necesită JavaScript.

Frumusețea, de la antici, am dobândit acest gust, ori îl avem în sânge, de dinainte de a fi capabili să ne scriem istoria, doar să îi redactăm definiția ori să îi găsim o formulă matematică a durat.

Proporția și simetria, au fost baza acestor cerințe, iar calculul matematic al frumuseții este stabilit prin Sectio Aurea, cu rezultatul 1,618033987… O descoperire a Antichității, un număr irațional, folosit la nașterea unor capodopere arhitecturale, precum mărețele piramide, ori Partenonul Atenian, urmat apoi de Stilul Gotic și ulterior Renaștere, urmând aproape toate stilurile ce au curs prin paginile Istoriei Arhitecturii.

Sectio Aurea, ori Numărul de Aur, nu a fost utilizat doar în Arhitectură, ci și în Pictură, Sculptură. Singură, natura, a desăvârșit acest lucru înaintea noastră, folosind această spirală a perfecțiunii, înainte existenței noastre. Spirala dobândită ulterior de umanitate, datorită lui Fibonacci, descoperită nu de el, dar compusă de acesta, prin Șirul lui Fibonacci, ne-a îndrumat pașii spre a creea frumusețe.

Această spirală a perfecțiunii, simetria aspectului și a funcționării și nu în ultimul rând, proporțiile desăvârșite, au fost puse în practică de ceasornicarii de la Rudis Sylva prin modelul RS12 Grand Art Horloger.

Privirile sunt atrase imediat și aproape iremediabil, mai ales de acei deținători de gusturi nobile și rafinate.

Ceasul creat de casa Rudis Sylva, este la a treia generație de mecanism deținător de Oscilator armonios (vezi Dex Horologic, pagina O-P-Q), o simetrie a funcționarii, o invenție fascinantă de urmărit, precum un Tourbillon, ori Karrusel, dar nu numai cu simț estetic, dar și mecanic. Acest oscilator armonios, pulsează cu 3 Hz

Acest „ornament’ sofisticat, poziționat în jurul orei 6, ce anulează instantaneu efectele gravitației, înnobilează cadranul, permisiv parțial, împărțit într-o simetrie pură, atât pe orizontală, cât și verticală. Orele și minutele sunt indicate într-un sub-cadran, situat în jurul orei 12, format din două cercuri concentrice, de culoare neagră, la interior încununate cu guilloche, iar la exterior fiind realizați indecși orelor, prin diviziuni liniare și 3 numere romane, respectiv orele: XII, III și IX. Tratamentul cu guilloche main, fiind realizat în stil piramidal degresiv față de exterior, asemeni cadranului de ore și minute. Iar partea superioară, unde se află cadranul indicator, este tratat cu un perlage fin.

Pe capacul, ce acoperă spatele ceasului, se află o gravură fascinantă, realizată manual de către Sylvain Bettex, iar email-ul fiind creat de către Sophie Cattin, tehnici prin care este redat cadranul solar de pe fațada casei, iar superior inscripția din latina „Ultima Forsan„. Numele Rudis Sylva și sigla casei se află în partea superioară a acestui capac.

În interiorul ceasului, bate inima de 3 Hz, creată in-house, o realizare a lui Romain Gillet. Inimă ce se remontează manual, fiind încununată cu 49 de rubine și o rezervă de energie de până la 70 de ore. Acesta indică orele, minutele și cu ajutorul oscilatorului armonios, secundele.

Ceasul este finisat cu o curea din piele neagră de aligator, ce este prinsă de ansele unei carcase, din aur alb de 18 carate, cu un diametru de 44 de mm și o grosime de 14,3 mm. Cureaua se închide cu o cataramă tip ardillon, din aur alb de 18 carate, ce îi dă o ultimă tușă frumuseții acestei piese.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s