Ceasul din sfere

URWERK – 103 Phoenix, piece unique pentru Only Watch

Această prezentare necesită JavaScript.

URWERK sa născut dintr-o reuniune, în 1995, între doi fraţi, Felix Baumgartner şi Thomas, ambii ceasornicari talentaţi, şi prietenul Martin Frei, un artist talentat și designer. Aceşti tineri au fost uniţi de pasiunea lor comună pentru măsurarea şi portretizarea timpului. O lungă discuţie, o împărţire de filozofii şi vise, a culminat cu o decizie de a crea propria lor viziune despre timp.
Martin Frei a schiţat şi şlefuit designul ceasului în timp ce Baumgartners a petrecut următorii doi ani învățând să dezvolte aspectele tehnice ale mişcării şi complicaţiile horologice. Inspirat de ceasul din sec al XVII-lea Campanus Night, echipa menită să distileze cronometrajul la însăşi esenţa ei, pentru a calma percepţia de timp prin eliminarea tuturor indicaţiile străine şi distrageri.
În timp ce căutau un nume pentru a oficializa noua lor colaborare, două referințe de principiu au devenit evidente:
Primul a fost UR, printre primele orașe atestate în istoria urbanismului și se spune că primii interesați de măsurarea timpului, dovada fiind celebrele obeliscuri din UR, care erau de fapt niște cadrane uriașe. Acest tip de măsurare a timpului, folosit de cetățenii orașului Ur, Sumer, de mai bine de 6000 de ani.
Cel de-al doilea a fost WERK. În limba germană, „Werk” înseamnă a lucra, de a crea, evolua, forma, forja şi să stârnească emoţii.
URWERK SA a fost lansat în 1995, cu un singur scop major: să nu urmeze pe nimeni, dar prin a crea propria cale sa împingând horologia dincolo de limite
URWERkK „UR – 103 Phoenix” a fost creat doar pentru evenimentul Only Watch, Monaco. De ce Phoenix, păi, conform legendei pasarea phoenix a renăscut din propria cenușă. Legătura între pasarea Phoenix și Urwerk Ur-103, este faptul că a fost oprită producția modelului Ur-103 în 2010, devenit deja o amprentă pregnantă a celor de la Urwerk. Modelul a renăscut cu ajutorul gravorului Jean-Vincent Huguenin, un maniac în domeniul gravurii. Unicatul Ur-103 Phoenix, păstrează liniile modelului Ur-103, ca forma a carcasei, liniile designului, principiul de mișcare al ceasului. Carcasa este rectangulară, dimensiunile 36,00X50,00 mm, creată din aur alb de 18 carate și titan, cu un geam din cristale de safir, care protejează indicatorii de ore care orbitează în jurul propriei axe, dar și a unei axe centrale, practic, o galaxie interioară. Pe bezelul din aur alb de 18 carate, este gravată o pasăre phoenix, sub care este apare inscripția „Phoenix”, pe lângă canelurile modelului clasei Ur-103.

Partea din spate a ceasului este din titan, prinsă în 4 șuruburi, cu un buton pentru fast\slow, și subcadrane pentru 36 de ore, indicator up and down, la fel și pentru 15 minute, și subcadranul pentru secunde. În interiorul cadranului orbitează, în cruce malteză, patru sateliți, indicatori ai orelor. timpul este indicat prin trecerea satelitilor, în partea de jos a cadranului, fiind diviziunea pentru minute, iar de fiecare data când un satelit trece prin dreptul sau, afișează ora, iar in zona de diviziune in care se afla, atunci acest satelit indica minutele.
Mecanismul este mecanic cu întoarcere manuală, calibrul 3.03, cu un sistem unic de bază triplă în ARCAP P40. Remontorul se află montat în jurul orei 12, fiind încadrat de anse, urechile de prindere ale curelei, aceasta din urmă fiind din piele neagra de aligator.
Pretul dorit de cei de la Urwerk a fost de 70 000 – 90 000 de Euro, aceste ajungând la pragul de 55 000 de euro.

Mai multe detalii pe: http://www.urwerk.com/

2 gânduri despre „Ceasul din sfere

  1. Pingback: Din sferele artistice | vondigto

  2. Pingback: Made for the Divine | vonDigto

Lasă un comentariu